Amper helft personeel horeca weer aan de slag

Een caféterras op de Grote Markt van Brussel met slechts enkele klanten. ©Tim Dirven

De zomermaanden worden cruciaal voor veel horecazaken.

Eén maand na de heropening van de horeca blijven de activiteit en werkgelegenheid veel lager dan voor de coronacrisis. Dat meldt de VRT, die bericht over een onderzoek van hr-dienstverlener SD Worx.

Slechts 48 procent van het personeel is weer aan de slag. In de klassieke cafés en restaurants is dat 55 procent. In de cateringbedrijven is dat percentage veel lager, omdat veel feesten zijn geschrapt.

'Restaurants kunnen minder personen toelaten', zegt Steven Rosseel van SD Worx. 'Sommige cafés, restaurants en hotels zijn niet opengegaan.' Juli en augustus worden cruciaal. Als het herstel niet doorzet deigen veel faillissementen in de herfst.

Eén horeczaak op tien zegt dat een faillisement waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk is, blijkt uit de jongste tweewekelijkse enquête van de Nationale Bank en de werkgeversorganisaties. In de horeca werkten voor de coronacrisis ongeveer 158.000 mensen, van wie 124.000 werknemers en 34.000 zelfstandigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud