'Deliveroo zou falen zonder geld van Amazon'

©REUTERS

De e-commercegigant Amazon heeft van de Britse concurrentiewaakhond CMA een voorwaardelijke goedkeuring gekregen om te investeren in de maaltijdbesteldienst Deliveroo. Die verklaarde volgens de CMA dat hij anders niet kan overleven.

De CMA publiceerde vrijdag zijn voorlopige bevindingen over een voorgenomen investering van 575 miljoen dollar in Deliveroo, onder leiding van Amazon dat bijna 500 miljoen voor zijn rekening neemt. Uit die tekst blijkt dat de maaltijdbezorger, die ook in ons land actief is, door de coronacrisis in een precaire situatie is beland.

‘De aanhoudende lockdown in het VK leidde tot de sluiting van een groot aantal belangrijke restaurants die toegankelijk zijn via Deliveroo, en een significante daling van de inkomsten’, klinkt het. Deliveroo probeerde de verloren inkomsten te compenseren door te experimenteren met de levering van boodschappen aan huis, maar die leveren maar een beperkte omzet op.

‘Als gevolg daarvan heeft Deliveroo recent de CMA geïnformeerd dat (…) het zonder de investering van Amazon  financieel zou falen en de markt zou verlaten’, staat in het bericht van de CMA.

Normaal zou de CMA pas tegen einde mei een oordeel vellen over de investering, maar de waakhond doet dat uitzonderlijk nu al om te vermijden dat Deliveroo over de kop gaat. De Britse regulator meent dat Deliveroo in de huidige omstandigheden wellicht geen andere geldschieters kan vinden.

Deliveroo is blij met de toelating. 'Deze investering zal ons helpen om zowel de moeilijkheden op korte als op lange termijn te overwinnen, ons in staat stellen om onze klantenservice te blijven verbeteren, nieuwe innovaties te ontwikkelen en het publiek een nog grotere keuze te bieden', luidt het in een reactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud