Kleinzoon koopt favoriete wildrestaurant van Albert Frère

Het voormalige sterrenrestaurant Au Sanglier des Ardennes in Oignies-en-Thiérache sloot vorig jaar na 70 jaar de deuren. ©doc

Cédric Frère, de kleinzoon van de vorig jaar overleden Waalse miljardair Albert Frère, koopt het gebouw van het voormalige sterrenrestaurant Au Sanglier des Ardennes. Niet te verwarren met Le Sanglier des Ardennes in Durbuy van Marc Coucke.

Is het een eerbetoon van een kleinkind aan een overleden grootouder of een schitterende zakelijke opportuniteit? Dat moet blijken wanneer Cédric Frère volgend jaar het restaurant Au Sanglier des Ardennes in Oignies-en-Thiérache (Viroinval) heropent.

Het restaurant met gastenkamers dat vorig jaar de deuren sloot was een van de plaatsen waar Albert Frère graag ging tafelen. De baron, die bekend stond als een fanatieke jager, smulde er met vrienden van de wildgerechten uit de keuken van Jacky Buchet en zijn zoon Rudy. Twintig jaar lang prijkte er een Michelinster op de gevel van de herberg op een boogscheut van de Franse grens.

Cédric Frère, de kleinzoon van Albert Frère. ©©Nicolas Giudice

Cédric Frère, de zoon van Alberts zoon Gérald, heeft het pand gekocht en zal de zaak die 70 jaar lang open was, heropenen. De 35-jarige die tot voor kort in de regentenraad van de Nationale Bank zat, is nog op zoek naar een nieuwe chef. 

Coucke

Het restaurant is niet te verwarren met het bijna gelijknamige hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes, dat enkele jaren geleden gekocht werd door de groep La Petite Merveille van Marc Coucke. De Vlaamse miljardair ambieert er met Wout Bru in de keuken van het gastronomische restaurant ook een Michelinster. 

Dat beide restaurants, die 68 kilometer van elkaar verwijderd liggen, een quasi-identieke naam hebben is niet verwonderlijk. Sanglier, Frans voor everzwijn, is hét symbool voor de Ardennen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud