Lenniks café 'beste bierbestemming ter wereld'

In de Verzekering tegen de Grote Dorst is gespecialiseerd in geuze- en kriekbier. ©Thomas De Boever

'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' in Eizeringen (Lennik) was al het beste café ter wereld, maar is door Ratebeer nu ook verkozen tot Beste bierbestemming ter wereld.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst, uitgebaat door de familie Panneels, is een monument in de biercultuur. Het 175-jarige café is al vier keer op rij bekroond met de titel van 'beste café van België' en drie keer 'beste café ter wereld.

Nu komt daar ook de onderscheiding 'beste bierbestemming ter wereld', een categorie die breder is en ook brouwerijen en restaurants omvat. Al de prijzen werden toegekend door RateBeer, een toonaangevende bierliefhebberssite die zich presenteert als de TripAdvisor voor de bierwereld.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst is al 175 jaar een vaste waarde op het kerkplein van Eizeringen. ©Thomas De Boever

In de Verzekering tegen de Grote Dorst is geen klassiek café. De herberg wordt soms de zaak de langste naam en de kortste openingsuren genoemd. Het etablissement is enkel open op zon- en feestdagen, al kunnen groepen wel op andere dagen reserveren.

Het café op het dorpsplein van Eizeringen is vooral geliefd voor zijn enorme collectie aan geuze- en kriekbieren. Herlees hier een reportage van De Tijd over het iconische café.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud