Advertentie

Leuvens horecamonument Salons Georges legt de boeken neer

Salons Georges op het Hogeschoolplein in Leuven. ©rv

Het bedrijf was al langer verlieslatend en werkte al een jaar onder een gerechtelijke reorganisatie.

De uitbaters van Salons Georges op het Hogeschoolplein in Leuven leggen na 23 jaar de boeken neer. Dat melden ze op hun website.

De zaak werd in de jaren 50 opgestart door de familie De Meirsman en groeide sindsdien onder meer door de vaak gebruikte feestzaal uit tot een van de meest gerenommeerde horecazaken in het Leuvense. Vele generaties studenten waren er aanwezig op galabals of feesten. Salons Georges was ook bekend voor de catering op feesten.

De uitbaters wijten de 'noodgedwongen' sluiting onder meer aan 'de gevraagde woekerhuurprijs, de torenhoge lasten en onbegrip in bepaalde situaties van de sociale zekerheid en andere fiscale instanties'.

Circulatieplan

Ze hebben het ook over de 'deloyale concurrentie en laattijdige betalingen van bedrijven en instellingen'. Voorts wordt het circulatieplan voor de binnenstad dat Leuven in 2016 invoerde met de vinger gewezen. 'Hierdoor zijn nog steeds veel klanten in de waan dat het Hogeschoolplein niet meer met de wagen bereikbaar is', zeggen de uitbaters Romain Sterckx en Lucia Swinnen.

De zaak stond al een tijd te koop. De laatste jaarrekening van de vennootschap (2017) toont een verlies van 278.000 euro en een overgedragen verlies van ruim een half miljoen euro. Salons Georges kreeg in april 2018 een half jaar bescherming tegen zijn schuldeisers als onderdeel van een gerechtelijke reorganisatie, met de bedoeling orde op zaken te stellen.

De termijn werd daarna met een halfjaar verlengd en is vrijdag afgelopen. Blijkbaar is het niet gelukt een reorganisatieplan rond te krijgen of een overnemer te vinden. 
 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud