Pizza.be brengt nu ook zelf maaltijden rond in Brussel

©Photo News

Net voor UberEats naar Brussel komt, begint ook concurrent Pizza.be er zelf maaltijden aan huis te leveren.

Het maaltijdenplatform Pizza.be, onderdeel van de Nederlandse beursgenoteerde groep Takeaway.com, start met een eigen bezorgdienst voor maaltijden in Brussel. Dat laat het bedrijf weten in een persmededeling. Sinds vorige week brengen bezorgers van pizza.be met een elektrische fiets maaltijden van enkele tientallen Brusselse restaurants rond.

Het bedrijf lanceerde de Brusselse activiteiten met een publiciteitsstunt: het bezorgde pizza's bij de federale vice-premiers die onderhandelen over de begroting voor volgend jaar. 

 

Pizza.be had tot voor kort enkel een website waarop consumenten bij Belgische restaurants fastfoodmaaltijden zoals pizza of sushi kunnen bestellen, die dan door het restaurant in kwestie werden thuisbezorgd. 

Het is een ingewikkelde markt, waar het erom gaat wie de diepste zakken heeft.
Jitse Groen
CEO Takeaway.com

Met het nieuwe aanbod neemt Pizza.be in Brussel de handschoen op tegen het Britse Deliveroo, de enige speler die vandaag al maaltijden in Brussel per fiets laat rondbrengen. Ook UberEats, de gelijkaardige dienst van het taxiplatform Uber, komt 'voor het eind van het jaar' naar Brussel. UberEats heeft al zijn intrek genomen in de voormalige Brusselse bureaus van Take Eat Easy, de Belgische concurrent die deze zomer failliet ging omdat het niet genoeg kapitaal vond.

Hoge kosten

Het moederbedrijf Takeaway.com, dat sinds zijn beursgang vorige maand over veel geld beschikt, experimenteerde al in enkele landen met het zelf bezorgen van maaltijden. Maar Jitse Groen, de CEO van Takeaway.com, maakte al verschillende keren duidelijk dat hij daarover niet enthousiast is. 'Je moet er als bedrijf zelf op toeleggen, tenzij je enorm veel bestellingen krijgt', zei Groen. 'Het is een ingewikkelde markt, waar het erom gaat wie de diepste zakken heeft.' 

Winst verwacht Pizza.be dan ook niet echt te maken met de nieuwe dienst. Vandaag zijn bijna alle (200) Brusselse bezorgrestaurants actief op de website. Met de nieuwe service wil Pizza.be vooral nieuwe restaurants zonder eigen leverdienst en nieuwe klanten aantrekken. Dat is essentieel om te groeien in een erg concurrentiële markt. 

Opvallend is dat Pizza.be, net als UberEats, geen leveringskosten zal aanrekenen om het eten aan huis te brengen. Het Britse Deliveroo rekent wel 2,50 euro per bestelling aan.

Volgens Deliveroo is het kwijtschelden van de leveringskosten niet meer dan een 'marketingtruc' van de concurrentie. 'De leveringskost is essentieel om rendabel te worden', zegt Mathieu de Lophem van Deliveroo België. 'Het is de kost die een klant betaalt om zijn schoenen niet te hoeven aantrekken en niet door te regen te hoeven wandelen. Misschien kan de leveringskost wegvallen vanaf een bepaald besteld volume, maar momenteel hebben we dat geld zeker nodig.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud