Advertentie
Advertentie

Sterrenrestaurant De Karmeliet gaat dicht

Geert Van Hecke sluit volgend jaar zijn sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge. ©Photo News

Het Brugse sterrenrestaurant De Karmeliet van topchef Geert Van Hecke sluit eind 2016 de deuren. Dat heeft Van Hecke maandag zelf bekendgemaakt.

De Karmeliet is een van de drie Belgische restaurants die kunnen pronken met 3 Michelinsterren. Dat doet het restaurant al sinds 1996. De andere twee zijn Hof Van Cleve van Peter Goossens en Hertog Jan van Gert De Mangeleer.

Van Hecke opende zijn toprestaurant in 1983, eerst nog op een ander adres op de hoek van de Carmersstraat en de Jeruzalemstraat. Het duurde amper twee jaar om een eerste Michelinster in de wacht te slepen.

In 1989 verhuisde De Karmeliet naar zijn huidige locatie in de Langestraat, in hetzelfde jaar dat er een tweede ster bijkwam.

Ondanks de toprating in de Michelin-restaurantgids, werd vorig jaar al duidelijk dat er sleet zat op Van Hecke en zijn restaurant. In de Gault&Millau-gids van 2014 verloor Van Hecke een vol punt tot 17 op 20. Die score behield hij bij de jongste editie die vorige week verscheen.

Geert Van Hecke en zijn echtgenote waren van plan om het nieuws naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwe Belgische Michelingids kenbaar te maken. Nu de presentatie van deze gids is uitgesteld tot een nader te bepalen datum, wil Van Hecke naar verluidt zelf niet langer wachten om zijn beslissing bekend te maken.

'We sluiten De Karmeliet maar blijven actief met onze bistro Refter', aldus de driesterrenchef. 'Samen met mijn vrouw Mireille wil ik daarnaast in een pand dat aansluit op bistro Refter een nieuwe maar dan veeleer kleinschalige zaak openen die op maat gesneden is van wat we zelf in de nabije toekomst op culinair vlak nog willen doen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud