Toprestaurant Bartholomeus stopt ermee

©Emy Elleboog

Topchef Bart Desmidt sluit midden december het tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Knokke-Heist. De fans hoeven niet te wanhopen, want hij lanceert in het voorjaar van 2020 een nieuw concept in hetzelfde pand.

Bartholomeus gaat op 16 december dicht na een parcours van 25 jaar. Het restaurant van Bart Desmidt en zijn echtgenote Sandra kreeg in 2001 een eerste ster van de Michelingids en in 2013 een tweede.

Volgens Desmidt gaat het om 'een zware beslissing, die weloverwogen gemaakt is met ons gezin, ons gevoel en onze kernboodschap in gedachten.' Hij wil terug naar de 'essentie van het koken' en sluit daarom enkele maanden de deuren om aan een nieuwe culinaire realisatie te werken.

'Samen met Sandra en rechterhand Philip Vandamme gaan we koken voor een 15-tal klanten in een open keuken in het midden van de zaak. Zo willen wij elk product, elk gerecht met veel gevoel en respect overbrengen naar een beperkte groep gasten.'

Door de tijdelijke stopzetting verliest het restaurant zijn sterren, maar de nieuwe formule blijft Bartholomeus heten en blijft in hetzelfde pand aan de zeedijk van Heist.

De voorbije jaren sloten ook de sterrenrestaurants Hertog Jan, In de Wulf en De Karmeliet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect