Voedselinspectie sluit twee restaurants van ribbetjesketen Amadeus

In 2013 werd Amadeus beschuldigd van fraude. De eigenaars kochten de zaak af door 10 miljoen euro te betalen aan de fiscus. ©Photo News

Twee restaurants van de restaurantketen Amadeus moeten de deuren sluiten omdat ze hun voedsel in onhygiënische omstandigheden maken.

Twee van de in totaal tien restaurants van de keten Amadeus moeten verplicht de deuren sluiten. Het gaat om de zaak in het centrum van Brussel, die Amadeo heet, en die in Kruishoutem.

De zaakvoerders van de restaurants, die bekend zijn vanwege de ribbetjes die ze serveren, nemen het niet al te nauw met de hygiëneregels en daarom verzegelt het voedselagentschap FAVV ze. Het FAVV tikte de eigenaars volgens persbureau Belga herhaaldelijk op de vingers, maar ze reageerden met halfslachtige oplossingen.

Fraude afkopen

Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddelijk gevaar is voor de volksgezondheid, maar vreest dat dat zou veranderen als ze niet zou ingrijpen. Als de eigenaars hun restaurants weer willen openen, moeten ze een nieuwe toelating aanvragen.

Amadeus is geen onbesproken keten. De broers achter het bedrijf - Peter-Jan en Reinoud Van Iseghem - betaalden in 2013 10 miljoen euro aan de fiscus om een zaak over fraude af te kopen.

De zaakvoerders werden ervan beschuldigd tussen 2003 en 2010 voor miljoenen euro's te hebben gefraudeerd. Wanneer klanten geen btw-bonnetje vroegen en cash betaalden, belandde het geld in de zwarte kassa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect