1 miljoen euro vers geld voor Cloud Communications

De zaakvoerders van Cloud Communications: (vlnr) Frederik Roelants, Pieter Roelants en Mike Mol.

De Antwerpse start-up in de telecomsector haalt geld op bij onder meer Belfius en PMV.

Cloud Communications, de Antwerpse onderneming die zich toelegt op internettelefonie (VoIP in het jargon) voor bedrijven en organisaties, gaat een volgende groeifase in met een kapitaalverhoging van 1 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De start-up, die werkt met telefooncentrales in de cloud, is actief sinds 2014 en kon in die periode al honderden bedrijven optekenen als klant, waaronder de volledige Scholengroep GO! Provincie Antwerpen. Cloud Communications heeft een dozijn mensen in dienst.

De verse middelen dienen om de groei de komende vier jaar te ondersteunen. Het bedrijf denkt daarna klaar te zijn voor een nieuwe kapitaalinjectie waarmee het ook mogelijk moet worden om op overnamepad te gaan.

Volgens verkoopsdirecteur Mike Mol, een van de drie zaakvoerders, komt de 1 miljoen euro van drie privé-investeerders, Belfius en de Vlaamse investeringsholding PMV. De drie privépersonen zijn Patrick Van Roey (BAN-Vlaanderen), Nico Weymaere (onder meer voormalig directeur technologie en directielid van Telenet) en Jan Geets (voormalig commercieel directeur van Isabel). Zij zullen het bedrijf, dat zich trouwens omvormt van bvba naar nv, ook strategisch bijstaan.

Cloud Communications gaat ook investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en het in huis gebouwde telefonieplatform verder uitbouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud