180 Belgische jobs bedreigd bij Ingram Micro

Ingram Micro ziet 180 banen verloren gaan. - LVL

De technologieleverancier Ingram Micro heeft de intentie om ongeveer 180 banen te schrappen in België. Ongeveer 90 banen zijn bedreigd op het Europese hoofdkwartier in Vilvoorde. Dat deelde het bedrijf donderdag mee tijdens een ondernemingsraad.

'De transformatie, die volgens het plan geleidelijk in de loop van 2014 wordt doorgevoerd, heeft naar verwachting gevolgen voor ongeveer 90 banen in het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Vilvoorde, en voor 90 banen in de Belgische vestigingen', klinkt het in een persbericht.

Volgens de bedrijfswebsite heeft het bedrijf ook een distributiecentrum in Machelen. 'Het Belgische magazijn zal volgens het plan geconsolideerd worden in één enkel Beneluxdistributiecentrum in Tilburg, Nederland', aldus het persbericht. Een distributiecentrum in het Duitse Trier wordt eveneens 'geïntegreerd' in dat van Straubing.

Het bedrijf start de informatieronde op en 'streeft ernaar te onderhandelen over een goed sociaal plan voor de betrokken werknemers'.

De distributeur van computers en technologische producten zegt de intentie te hebben 'om een nieuw organisatiemodel te introduceren voor Ingram Micro in België'. Dat plan 'past in een grotere transformatie van de Europese organisatie in een consistent pan-Europees organisatiemodel'.

Het bedrijf wil de processen versnellen en flexibeler maken om beter in te spelen op de behoeften van de klanten. 'Door de organisatie te vereenvoudigen en te standaardiseren wil Ingram Micro schaalvoordelen benutten en zijn lokale ervaring internationaal inzetten om de duurzame groei verder te bevorderen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud