Advertentie

Econocom trekt opnieuw op overnamepad

Jean-Louis Bouchard, hoofdaandeelhouder van Econocom. ©Antoine Doyen

De IT-dienstverlener Econocom knoopt na enkele moeilijke jaren opnieuw aan met een ambitieuze overnamepolitiek. De eerste prooi is een Britse IT-distributeur.

Bedrijven overnemen en integreren was jarenlang de politiek bij Econocom. Tot een mislukte machtswissel tussen hoofdaandeelhouder Jean-Louis Bouchard en zijn zoon Robert leidde tot tegenvallende resultaten. Jean-Louis Bouchard haalde zijn zoon weg als CEO en stelde orde op zaken.

Dat opkuiswerk, dat gepaard ging met kostenbesparingen, is grotendeels achter de rug. En dat is zichtbaar in de resultaten. Econocom pakte in de eerste jaarhelft uit met een recurrente operationele winst van 62,3 miljoen euro of 40 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winstmarge verbeterde met 1,4 procentpunt tot 5 procent. Netto verdiende de IT- dienstverlener 31,3 miljoen euro, bijna zesmaal meer dan een jaar geleden.

Qua omzet is de vooruitgang zeker niet spectaculair. Econocom realiseerde een omzet van 1,239 miljard euro, een toename met 1,7 procent op vergelijkbare basis. Het bedrijf verwijst als reden voor de tragere groei naar bevoorradingsproblemen waardoor leveringen vertraging opliepen.

Een winstprognose voor het hele jaar geeft Econocom niet. Wel wordt benadrukt dat het bedrijf er alle vertrouwen in heeft dat de weg naar een duurzame groei wordt voortgezet.

Eerste prooi te pakken

Dankzij de verbeterde financiële structuur en de lagere operationele kosten acht Jean-Louis Bouchard de tijd rijp om opnieuw op acquisities te jagen. De eerste overname is al een feit. Het Britse Trams, een IT-distributeur die 40 mensen tewerkstelt en vorig jaar goed was voor een omzet van 42 miljoen pond (omgerekend bijna 50 miljoen euro), werd ingelijfd voor een onbekend bedrag.

De komende maanden wil Econocom het aantal acquisities gevoelig opschroeven, luidt de boodschap. Daarbij wordt voor de verschillende divisies gekeken naar overnameprooien in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud