Itineris tankt 10 miljoen voor expansie in VS

©rv

Het Gentse softwarebedrijf Itineris krijgt 10 miljoen dollar toegeschoven van investeerders als Gimv en PMV. Met het verse geld wil Itineris zijn expansie in de VS nog opschroeven.

Itineris, dat uitsluitend werkt voor nutsbedrijven, blijft groeien als kool. In het boekjaar 2014 zag de groep de geconsolideerde omzet stijgen met 26 procent tot 36 miljoen euro en een winst van 0,7 miljoen euro. Maar de komende jaren willen Itineris en zijn ambitieuze CEO Edgard Vermeersch de groei nog opschroeven. Een nieuwe kapitaalinjectie van 10 miljoen dollar drong zich op.

Het beursgenoteerde Gimv  neemt met 7,5 miljoen dollar de bulk van de kapitaalronde op zich. De resterende 2,5 miljoen dollar komt op het conto van PMV, de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid, en oprichter Edgard Vermeersch.

Crimson Oak

Het is niet de eerste keer dat Gimv en PMV geld op tafel leggen bij Itineris. In 2013 pompten ze samen 7,5 miljoen euro in het softwarebedrijf van Vermeersch. De Latemnaar, die Itineris in 2003 oprichtte, blijft ook na de nieuwe kapitaalronde meerderheidsaandeelhouder. Met het verse geld wil Itineris zijn offensief op de Amerikaanse markt nog opdrijven.

Vaak werken die Amerikaanse spelers uit het middensegment met computersystemen die hun beste tijd gehad hebben. We zien er systemen die nog draaien op MS-DOS.
Edgard Vermeersch
CEO Itineris

In 2012 kreeg het via de overname van sectorgenoot Crimson Oak voet aan de grond in de VS. ‘De groei is er enorm aan het aantrekken en we willen de kansen ten volle benutten’, zegt CEO Edgard Vermeersch. ‘Dat betekent ook dat we nog fors moeten investeren. Dit jaar spenderen we 7 miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling en dat zal zeker ook de komende twee jaar nog zo zijn.’

Itineris helpt nutsbedrijven uit de energie- of watersector hun back-office beter te beheren. Nadat het softwarebedrijf begin dit jaar een miljoenencontract had binnengehaald met de watermaatschappij van Baltimore, kon het vorige week een elektriciteitsmaatschappij in Dakota binnenhalen als klant. Zo’n 110.000 klanten krijgen binnenkort hun elektriciteitsfactuur via de systemen van Itineris. Hoeveel de deal waard is, mag Itineris dit keer niet bekendmaken. Het contract met de watermaatschappij van Baltimore, goed voor 400.000 klanten, bedroeg 8,6 miljoen dollar.

Itineris

Itineris werd in 2003 opgericht door Edgard Vermeersch, telg van de horeca-familie Vermeersch, bekend van de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem.

Met een focus op nutsbedrijven kende Itineris een snelle groei. Vandaag stelt de groep 250 mensen tewerk en realiseert het een geconsolideerde omzet van 36 miljoen euro. Gimv en de PMV zitten sinds 2013 in het kapitaal.

MS-DOS

‘De Amerikaanse energiemarkt is enorm in beweging en dat plaatst de gevestigde spelers voor grote uitdagingen’, legt Vermeersch uit. ‘Hun klantenbeheersystemen zijn bijvoorbeeld niet klaar voor de wijzigende energiemix met toenemende nadruk op hernieuwbare energie. Er is de opkomst van slimme energiemeters en nieuwe vereisten met betrekking tot cyberveiligheid.’

‘Vaak werken die Amerikaanse spelers uit het middensegment met computersystemen die hun beste tijd gehad hebben’, zegt Vermeersch. ‘We zien er systemen die nog draaien op MS-DOS. Op de duur zijn die systemen zo verouderd dat er nog weinig mee aangevangen kan worden.’

We hebben uit een poule van 300 een veertigtal bedrijven geselecteerd die een interessante match zouden kunnen vormen met Itineris. Maar ‘it takes two to tango’, natuurlijk.
Edgard Vermeersch
CEO Itineris

Itineris vervangt die legacy-systemen door zijn eigen UMAX-oplossing die draait op moderne Microsoft-technologie. Voor eind 2016 wil Itineris nog vijf tot zes grote deals sluiten in de VS. ‘Voor zo’n ‘utility’ is het best wel een ingrijpende wijziging in de bedrijfsvoering. Het gaat over grote, langlopende contracten, dus daar wordt goed over nagedacht. Traditioneel concurreren we met spelers als Oracle of SAP die een heel stuk duurder zijn.’

Tweede kantoor

Om de Amerikaanse markt verder te veroveren, opende de Gentse groep na Atlanta een tweede kantoor in Baltimore. Het softwarebedrijf scant de Amerikaanse markt ook op overnames. ‘We hebben uit een poule van 300 een veertigtal bedrijven geselecteerd die een interessante match zouden kunnen vormen met Itineris. Maar ‘it takes two to tango’, natuurlijk.’

Dankzij de overname van Crimson Oak kan Itineris er zich voorstellen als een ‘all American company’. ‘We gaan met Amerikaanse mensen op de baan, Amerikaanse mensen implementeren onze oplossing. Dat is nodig. Amerikanen kopen van Amerikanen, niet van Europeanen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content