Orange betaalt 515 miljoen voor Belgisch-Nederlands beveiligingsbedrijf SecureLink

Het Franse Orange slaat een grote slag in IT-beveiliging met de overname van SecureLink, van oorsprong een Belgisch bedrijf. ©REUTERS

SecureLink, een van oorsprong Belgisch IT-beveiligingsbedrijf, komt in handen van de Franse telecomreus Orange in een deal van 515 miljoen euro. De oprichters passeren, niet voor de eerste keer, langs de kassa.

SecureLink werd in 2003 opgericht door het Vlaamse trio Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut. Ze verkochten het bedrijf enkele jaren geleden aan het Amerikaanse Investcorp.

Van Loco en Staut bleven toen nog een tijd aan boord om enkele grote overnames uit te voeren en SecureLink uit te bouwen tot een Europese speler van formaat. Enkele maanden geleden verlieten Staut en Van Loco het management - Van Erum deed dat al eerder.

De oprichters hebben wel nog een ‘kleine’ aandelenparticipatie - hoeveel precies is niet bekend - in SecureLink en passeren nu dus een tweede keer langs de kassa. In de deal bedraagt de ondernemingswaarde van SecureLink 515 miljoen euro.

SecureLink boekte vorig jaar 248 miljoen euro omzet en staat vooral sterk in Scandinavië, de Benelux, Duitsland en het VK. ‘Met de overname wordt Orange  een leider in de Europese cybersecuritysector, met meer dan 600 miljoen omzet (pro forma) in 2018 en een aanwezigheid in 8 Europese landen, goed voor 75 procent van de markt’, aldus een persbericht.

De drie Belgische oprichters lanceerden recent hun eigen fonds om een deel van de opbrengst uit de verkoop van SecureLink te investeren in start- en scale-ups. Hun twee eerste investeringen waren in de Leuvense start-ups epic.blue en nextAuth.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect