Waalse maker van itsme-app gooit zich op Vlaanderen

David Vanderoost (l.) en Michel Akkermans. ©Wim Kempenaers

Approach, een snelgroeiend Waals cybersecuritybedrijf dat ondersteund wordt door de investeerder Michel Akkermans, zoekt 30 specialisten om zijn nieuwe Antwerpse filiaal te bemannen. Het bedrijf zet zijn zinnen op Vlaanderen en Nederland.

Approach is een van de oudste investeringen van Michel Akkermans, de ondernemer die in 2014 een gigadeal scoorde met de verkoop van het betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay aan het Amerikaanse FIS. Akkermans stapte in 2001 mee aan boord van het IT-bedrijf uit Louvain-la-Neuve en bleef al die tijd aan boord, als investeerder en als uitvoerend voorzitter.

8 miljoen
Approach
De omzet van Approach zou dit jaar uitkomen op 8 miljoen euro.

Onder leiding van CEO David Vanderoost is het bedrijf sinds enkele jaren aan een sterk groeitraject bezig. Dit jaar zou de omzet rond 8 miljoen euro moeten uitkomen, bijna het dubbele van vier jaar geleden. Het telt ruim 60 hoogopgeleide werknemers.

Approach richt zich nu voor het eerst ook voluit op de Vlaamse markt, met de opening van een vestiging op het Eilandje in Antwerpen. ‘We hebben al een paar klanten in de maritieme sector, onder meer in de haven zien we veel potentieel. En vanuit Antwerpen willen we later ook Nederland bedienen’, zegt Vanderoost. Hij is op zoek naar een dertigtal mensen met expertise in zaken als risicobeheer, GDPR en elektronische handtekeningen.

Cybersecurity

De leiding van het Vlaamse filiaal komt in handen van Peter Winkelmans, die onder meer voor enkele grootbanken en de retailer Carrefour heeft gewerkt. Hij heeft een uitgesproken IT-securityprofiel, wat aansluit bij de inhoudelijke focus van Approach. ‘Bijna al onze activiteiten hebben te maken met cybersecurity, waar dat enkele jaren geleden nog een minderheid was’, zegt Akkermans.

Approach haalt zijn omzet zowel uit softwareontwikkeling (60%) als uit consultancy (40%). Het bedrijf zette zich onder meer op de kaart met de ontwikkeling van de smartphoneapp itsme, waarmee Belgen zich online kunnen identificeren om bijvoorbeeld hun belastingaangifte in te vullen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud