Airbnb onderhandelt over kapitaalronde

Via Airbnb kan je de vreemdste optrekjes huren.

Airbnb onderhandelt met durfkapitalist Peter Thiel over een investering van 150 miljoen dollar (115 miljoen euro). Dat zou de start-up waarderen op zo'n 2,5 miljard dollar. Dat meldt het financieel weekblad Financial News op zijn website.

Airbnb is een van de grootste hypes in Silicon Valley. De website, een moderne versie van huisruil, brengt aanbieders van een bed & breakfast (bnb) en potentiële logés met elkaar in contact.

Opgericht in 2008 heeft het vandaag 30 miljoen bezoekers per maand en er werden al meer dan 2 miljoen overnachtingen via de website geboekt. De grote aantrekkingskracht zit hem in het grote aanbod: zowel goedkope overnachtingen als een verblijf in een kasteel of iglo zijn mogelijk. Airbnb neemt een procentje op de transactie.

Om internationaal actiever te worden haalde Airbnb eerder al meer dan honderd miljoen dollar op. Onder de investeerders zijn grote namen zoals Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, DST (onder meer aandeelhouders van Facebook) en Jeff Bezos (Amazon). Zeker die eerste twee zouden meedoen aan een nieuwe kapitaalronde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud