Amazon, Apple en Google werken aan standaard voor het slimme huis

Apparatuur voor het 'slimme huis' van Google. ©EPA

Drie Amerikaanse internetgiganten begraven voor eventjes de strijdbijl om samen te werken aan een open standaard voor het 'slimme huis'. Ook andere bedrijven doen mee.

Dat moet de verbinding van verschillende apparaten in een thuisnetwerk vereenvoudigen. Tot dusver werken geconnecteerde lampen, thermostaten, veiligheidscamera's of deursloten soms enkel met een systeem van één aanbieder, of zijn ze vaak niet compatibel met elkaar. Verre van ideaal om de smarthometechnologie breed ingang te laten vinden. 

IKEA

De nieuwe standaard zou gebaseerd worden op het internetprotocol en zonder licentiekosten voor iedereen beschikbaar zijn, deelden de betrokken bedrijven woensdag mee. Bij de leden van die werkgroep zijn onder anderen ook IKEA, Samsungs thuisnetwerker SmartThings, de chipspecialist NXP en de Philips-divisie van geconnecteerde Hue-lampen Signify.

Het ontwikkelen van de standaard kost tijd. De werkgroep wil tegen eind volgend jaar de specificaties vastleggen. De betrokken bedrijven verbinden zich er ook toe om de huidige apparaten te blijven ondersteunen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud