Advertentie

Amazon-drones in aantocht

©AFP

Amazon vraagt toestemming om testvluchten te doen met drones in de omgeving van het Amerikaanse Seattle. 'Drones die pakketjes bezorgen worden even normaal in het straatbeeld als vrachtwagens vandaag', voorspelt het bedrijf.

Amazon werkt naarstig aan het zogenaamde 'Prime Air'-programma waarbij men pakketjes wil leveren binnen het half uur. De drones kunnen bijna 2,5 kilo vervoeren - 86 procent van de Amazonproducten weegt minder dan 2,5 kilo- en halen snelheden van 80 kilometer per uur.

In de buurt van het hoofdkantoor in Seattle wil Amazon nu realistische proefvluchten uitvoeren in openlucht. Daarvoor heeft men wel de toestemming nodig van de luchtvaartautoriteiten. Het Amerikaanse congres kende eerder al zes sites toe waar drones konden getest worden maar niet in de buurt van Amazon's hoofdkwartier.

Zo komt er vaart achter het Prima Air-programma, dat eind vorig jaar pas werd aangekondigd door CEO Jeff Bezos in een televisiestudio. Aanvankelijk dachten critici dat het om een verdoken publiciteitsstunt ging maar het tegendeel is waar. Amazon nam de laatste vijf maanden een heus team van experts in dienst, waaronder een voormalig NASA-astronaut, om de onbemande vliegtuigjes te ontwikkelen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud