Amplexor in Luxemburgse handen

Eric Pieters, de CEO van Amplexor (foto: RV). ©RV

Het Leuvense IT-dienstenbedrijf Amplexor wordt overgenomen door de Luxemburgse groep Euroscript International. Het management blijft wel aan boord van de onderneming. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Amplexor, dat zo'n 90 mensen in dienst heeft in België en Roemenië, is onder meer actief in het ontwikkelen van intranetarchitecturen en het implementeren van websites. Het bedrijf legt zich ook toe op document- en informatiebeheer. De klanten zijn ondernemingen. Daar zijn heel wat bekende namen bij zoals Agfa-Gevaert, Argenta, de CM, Belfius, de Europese Commissie, KBC en de NMBS. 

Het bedrijf bestaat sinds 2001 en haalt 11 miljoen euro omzet. Naast Leuven is er ook een vestiging in Gent. Sinds een jaar zit Amplexor ook in Cluj in Roemenië.

De meerderheid van de aandelen wordt nu overgenomen. De verkopende partijen zijn durfkapitaalfondsen beheerd door Capricorn Venture Partners en  particuliere investeerders. Het management behoudt de eigen aandelen binnen het bedrijf.

Euroscript is eveneens actief in diensten aan ondernemingen op het vlak van contentbeheer. Met Amplexor erbij heeft de groep 1.600 mensen in dienst op drie continenten. Amplexor en de Belgische afdeling van Euroscript, gevestigd in Zaventem, zullen samensmelten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud