'App-ontwikkelaars steeds professioneler'

Steeds meer mensen in ons land zijn actief bezig met het ontwikkelen van toepassingen voor smartphones en tabletcomputers. En ze doen dat almaar professioneler. App's worden een echte business.

De mensen die in België zogenoemde app's - toepassingen voor smartphones, tabletcomputers - ontwikkelen, zijn daar steeds professioneler mee bezig. Was de gemiddelde Belgische app-ontwikkelaar vorig jaar nog een hobbyist, dan wordt de bezigheid steeds meer een fulltimebaan. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria en de gemeenschap van mobiele ontwikkelaars Mobile Monday.

'De professionalisering van de 400 app-ontwikkelaars in België is ingezet', leidt Agoria af uit de enquête. Vorig jaar ontwikkelden de meesten de toepassingen nog in hun vrije tijd, maar dit jaar is de gemiddelde app-ontwikkelaar een freelancer die app's ontwikkelt in opdracht van klanten. 'Door de stijgende vraag in de markt, zijn app-ontwikkelaars zekerder van inkomsten', luidt het.

Een van de grootste problemen voor de ontwikkelaars is om hun app bekend te maken in de app-winkels. 'We moeten deze mensen helpen om te groeien. Zo kunnen we een nieuwe veelbelovende sector ontwikkelen voor onze economie', aldus Agoria.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud