Apple wil hap van Twitter

Het logo van Twitter aan de ingang van het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco.

Apple heeft de voorbije maanden gesprekken gevoerd met het management van Twitter met het oog op een 'strategische' investering in de microblogsite. Dat schrijft The New York Times.

Volgens de krant, die zich baseert op bronnen dichtbij het dossier, zou Apple een investering overwegen van enkele honderden miljoen dollar. Dat zou Twitter waarderen op meer dan 10 miljard dollar (8,1 miljard euro). Eind vorig jaar bedroeg de waardering van Twitter 8,4 miljard dollar. Nog volgens The New York Times liggen de gesprekken momenteel stil en is het niet zeker dat de twee bedrijven uiteindelijke tot een akkoord komen.

Apple zou een investering van enkele honderden miljoenen dollar in Twitter met de vingers in de neus uit eigen zak kunnen financieren: de Californische groep zit op 117 miljard dollar liquide middelen. Ze kocht deze week nog geruisloos Authentec, een bedrijf gespecialiseerd in de beveiliging van mobiele toestellen, voor 356 miljoen dollar.

Twitter heeft de cash van Apple evenwel niet nodig. 'We hebben bergen geld op de bankrekening', verklaarde Twitter-topman Dick Costolo eerder dit jaar. Een investering van Apple zou dus eerst en vooral strategisch zijn.

Sociaal

Apple is succesvol met de verkoop van zijn telefoons en zijn tabletcomputers. Het verkoopt via iTunes ook apps, muziek en films. Maar de groep uit Cupertino is amper aanwezig in de sociale netwerken. En die vertegenwoordigen een groot en snelgroeiend deel van de activiteit op internet en op mobiele toestellen.

'Apple heeft geen eigen sociaal netwerk. Moet Apple 'sociaal' zijn? Ja', zei Apple-topman Tim Cook onlangs op een conferentie. Cook is de opvolger van de charismatische Steve Jobs aan de top van het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud