Advertentie

Barco schiet naar hoogste peil sinds 1999

Barco in Kortrijk ©BELGA

Barco stapt in Caresyntax, een Duits-Amerikaanse specialist in digitale operatiekamers. Geen grote deal, maar beleggers stuwen het aandeel wel naar het hoogste peil sinds 1999.

Het aandeel  voert de Bel20 aan, de beurswaarde van het Belgische technologiebedrijf dikt aan tot 1,9 miljard euro. 

Barco maakte vanochtend bekend dat het 10 miljoen investeert in Caresyntax, in ruil krijgt het een zitje in de raad van bestuur. Geld is geen probleem voor de beeldvormingsgroep. Bij de publicatie van de - uitstekende - jaarcijfers bleek de groep per eind december netto 332 miljoen euro - dik 25 euro per aandeel - in kas te hebben. 

KBC Securities is alvast gecharmeerd door de deal die Barco sluit met Caresyntax. 'De deal verstrekt het marktleiderschap van Barco in digitale operatiekamers', stipt analist Guy Sips aan. Hij verhoogt het - intussen bereikte - koersdoel van 135 naar 155 euro, het advies blijft 'bijkopen'. 

ING handhaaft het koopadvies en koersdoel van 150 euro. 'Beeldvorming voor chirurgie is op dit ogenblik de kleinste subdivisie van Barco, met 6 procent van de groepsomzet in 2018', schrijft analist Marc Hesselink. 'Maar de afdeling tekent voor sterke groei, mede dankzij verschillende partnerschappen.'

De analist merkt op dat Barco via Caresyntax vooral in de regio 'DACH' - Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - een stevige voet aan de grond krijgt. Het gros van de 6.300 operatiekamers waar het bedrijf aanwezig is, ligt in Duitstalig Europa. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud