Advertentie

Belgische privacy-jurist gaat solo

Matthias Dobbelaere-Welvaert ©Stijn Vanderdeelen // STYN.be

Matthias Dobbelaere-Welvaert, een bekende stem in het debat over privacy op het internet, verlaat deJuristen, het juridisch kantoor dat hij negen jaar geleden oprichtte.

Dobbelaere-Welvaert verkoopt het gros van zijn aandelen in deJuristen aan de ICT-dienstverlener Cronos Groep, dat al een belang van 50 procent had en nu de onbetwiste meerderheidsaandeelhouder wordt. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

De stichter verlaat het kantoor, maar blijft wel verbonden als lid van de adviesraad en als kleine aandeelhouder. 'Een nostalgisch percentage', noemt hij het zelf.

DeJuristen is gespecialiseerd in ICT-recht, privacy en intellectuele eigendom. Het bedrijf heeft kantoren in Gent en Brussel. Via franchising zijn er ook vier kantoren in het buitenland. De dagelijkse leiding komt in handen van Mathias Baert, die sinds september partner is bij het kantoor. 

Stop de Vingerafdruk

Dobbelaere-Welvaert is met zijn stichting Ministry of Privacy onder meer bekend als de initiatiefnemer van de crowdfunding 'Stop de Vingerafdruk'. Dat verzet zich tegen de wet die vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaart verplicht. Dat wordt een van zijn drie projecten, naast zijn persoonlijke website en 'een nog aan te kondigen agency in legal tech & legal design'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud