Callcentergroep IPG schrapt 96 jobs door herstructurering Proximus

De herstructurering die Proximus eerder dit jaar doorvoerde heeft nu ook zware gevolgen voor IPG Contact Solutions. ©Emy Elleboog

Het bedrijf van ondernemer Christian Dumolin schrapt de banen nadat Proximus eerder dit jaar had besloten geen beroep meer te doen op de diensten van de groep.

IPG Contact Solutions, zoals het bedrijf voluit heet, maakte donderdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat het 96 jobs wil schrappen. 'Daarbij werd verwezen naar de herstructurering die Proximus eerder dit jaar doorvoerde,' zegt Patricia Van Goel van de socialistische vakbond BBTK.

De Belgische telecomgroep kondigde begin dit jaar een herstructureringsprogramma van 1.900 jobs aan. Maar de vakbonden waarschuwden er toen al voor dat er ook banen op de helling stonden bij de externe callcenters die voor Proximus werkten.

Bij IPG Contact Solutions werken vandaag 1.300 mensen. De groep heeft vestigingen in Antwerpen en Brussel. Verwacht wordt dat het gros van de herstructurering in de hoofdstad zal gebeuren. 'Al is daar nog niets officieel over bekendgemaakt,' zegt Van Goel. 'In het kader van de wet-Renault zullen we nu ook de directie om meer informatie vragen. Daarbij zullen we uiteraard onze rol als vakbond spelen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud