Cegeka doet grootste overname ooit in Nederland

Stijn Bijnens, de CEO van Cegeka. ©Dries Luyten

De Limburgse IT-groep Cegeka, geleid door Stijn Bijnens, koopt KPN Consulting en wordt daardoor een van de grootste leveranciers van IT-diensten in Nederland. Het is Cegeka's grootste overname ooit.

KPN Consulting, dat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2 omvat, biedt ICT-advies en ondersteuningsdiensten aan op het vlak van ICT-strategie, clouddiensten en data-analyse. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 werknemers. De overnameprijs wordt niet meegedeeld.

Dit is een belangrijke stap in de internationale groei van Cegeka.
Stijn Bijnens
CEO Cegeka

Financiële cijfers over KPN Consulting zijn niet meteen te vinden. Maar Cegeka stelt dat het dankzij de deal zijn omzet in Nederland verdubbelt. De IT-groep boekte er in 2018 inkomsten van bijna 104 miljoen. KPN Consultings omzet komt dus in de buurt.

Als onderdeel van de transactie gaan KPN en Cegeka een samenwerking aan om te garanderen dat de dienstverlening aan klanten van KPN ononderbroken blijft. Volgens de voorwaarden van dat partnerschap zal Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten blijven leveren aan KPN als voorkeursleverancier.

KPN  zal de opbrengsten van de desinvestering gebruiken 'om zijn operationele en financiële flexibiliteit te vergroten'.

Lage Landen

'Dit is een belangrijke stap in de internationale groei van Cegeka. Door deze aankoop worden onze activiteiten in Nederland even groot als die in België, wat perfect in lijn is met onze strategie. Daarnaast is lokale verankering een strategisch middel voor ons om dichtbij onze klanten te staan, met extra vestigingen in het noorden en westen van Nederland', stelt Cegeka-CEO Stijn Bijnens.

Cegeka strikte zes maanden geleden een nieuwe topmanager voor de divisie Noord-Europa (waaronder Nederland). De Belgische IT-groep sprak toen de ambitie uit om haar omzet in Nederland 'op korte tijd' op te krikken van 100 naar 250 miljoen euro.

71 procent
Aandelen
De familie Knaepen bezit 71 procent van de aandelen van Cegeka.

De Limburgse IT-groep wil het niet bij de overname van KPN Consulting houden. 'We bekijken continu opportuniteiten. Veel kleinere spelers hebben de schaal niet om alleen voort te kunnen', stelt Bijnens. België en Nederland zijn Cegeka's belangrijkste markten. De groep heeft buiten België kantoren in negen andere Europese landen en levert diensten aan klanten in heel Europa. De DACH-regio - Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk - geldt als een tweede thuismarkt. Vorig jaar bedroeg de groepsomzet 512 miljoen euro. Dit jaar zullen de inkomsten 10 procent hoger liggen.

De investeringsmaatschappij Gimv   is sinds 2017 minderheidsaandeelhouder van Cegeka. 71 procent van de aandelen is in handen van de familie Knaepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud