Cegeka haalt luchtvaartdeal binnen

De Europese luchtvaartorganisatie EASA ontwikkelt regels voor een veilige luchtvaart in de Europese Unie. ©Hollandse Hoogte / Thomas Schlijper

De Limburgse IT-groep mag IT-diensten leveren aan het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA).

Cegeka heeft samen met het Britse Serco een aanbesteding van het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) gewonnen.

Het gaat om een contract dat over vier jaar 28 miljoen euro in het laatje brengt voor het consortium.

Het Hasseltse Cegeka zal de bestaande IT-infrastructuur van EASA ondersteunen en nieuwe IT-diensten ontwikkelen. Het Europees agentschap doet voorstellen voor  wetten en regels voor een veilige luchtvaart in de Europese Unie.

Twee Brusselse kantoren

Het is niet de eerste keer dat Cegeka een Europees overheidscontract binnenhaalt. 'We werken al zes jaar voor Europese instellingen. Het team is in die tijd gegroeid tot 140 medewerkers', zegt Jean-Yves Denis, die de activiteiten voor Europese instellingen overziet.

'Om de Europese instellingen nog beter te ondersteunen openden we twee kantoren in Brussel', vult CEO Stijn Bijnens aan.

Cegeka telt ruim 6.000 werknemers, verspreid over de Benelux, Duitsland,
Oostenrijk, Roemenië, Italië, Tsjechië, Slovakije, Frankrijk, Rusland en Moldavië. Het bedrijf draait een omzet van 665 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud