Cegeka koopt Nederlandse dataspecialist Finavista

Stijn Bijnens (l.) met voorzitter en oprichter André Knaepen. ©Debby Termonia

De Hasseltse IT-groep Cegeka neemt de dataconsultant Finavista uit Utrecht over. Het wordt een aanvulling op de recent sterk uitgebreide Nederlandse IT-poot.

Finavista is gespecialiseerd in het beheer van data in een organisatie, zoals het bewaken van een goede datakwaliteit, het rechtenbeheer rond de toegang, en de migratie van data. Finavista levert advies en diensten, maar ontwikkelde ook een eigen ‘no code’ softwareplatform dat bedrijven toelaat data-oplossingen te bouwen zonder software-ontwikkelaars.

Klanten zijn verzekeraars en pensioenorganisaties, logistieke bedrijven, zorginstellingen en overheidsorganisaties. Het bedrijf uit Utrecht telt 35 werknemers en blijft onder de eigen naam werken. Het overnamebedrag wordt niet genoemd.

‘De overname van Finavista past in onze strategie om in te spelen op de steeds grotere rol die data spelen in de beslissingen die een organisatie dagelijks moet nemen’, zegt Stijn Bijnens, de ex-techondernemer en voormalige LRM-topman die sinds begin 2019 CEO is van Cegeka.

Bijnens zette nog maar enkele maanden geleden zijn handtekening onder de grootste Nederlandse deal van Cegeka: de overname van KPN Consulting, de dienstenpoot van de telecomgroep KPN. Die deal verdubbelde de Nederlandse omzet in één klap tot meer dan 200 miljoen euro, waardoor het land goed is voor bijna een derde van de groepsomzet.

Ook de overname van KPN Consulting was al grotendeels ingegeven door de groeiende vraag bij bedrijven naar advies en oplossingen om beter met hun data om te gaan. Cegeka zei toen dat snel nieuwe overnames in Nederland zouden volgen, en voegt nu de daad bij het woord.

‘De specifieke kennis van Finavista is een perfecte aanvulling op Cegeka’s kennis van IT en bedrijfsprocessen. Wij willen onze klanten optimaal gebruik laten maken van gegevens in hun bedrijf’, zegt Karim Henkens, de Cegeka-manager die onder meer Nederland leidt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud