Cegeka stapt in Frans bod op Realdolmen

André Knaepen, topman van Cegeka. ©Dominic Verhulst/dotch.be

Cegeka gaat zijn Realdolmen-aandelen aanbieden aan de Franse overnemer Gfi Informatique. De Limburgse sectorgenoot heeft een belang van bijna 4 procent in Realdolmen.

Cegeka vindt de 37 euro per aandeel Realdolmen dus hoog genoeg. Eerder steunden ook de referentieaandeelhouders het bod. Zij hebben samen een belang van bijna 22 procent.

Gfi acht zijn bod geslaagd als het 75 procent van de aandelen kan kopen. Aandeelhouders van Realdolmen kunnen stukken tot en met 31 mei aanbieden.

Managementbonus

Gfi kwam als 'winnaar' uit de bus na een marktronde van zakenbank Lazard bij een twintigtal spelers. Die studieronde kostte 6,5 miljoen euro. Naast Lazard nam Realdolmen ook PwC en Allen & Overy onder de arm voor advies.

In de 6,5 miljoen zit ook de bonus voor het management. 'De klassieke succes fee gelinkt aan 'stay-commitments' van personen betrokken in de deal', legt financieel directeur Paul De Schrijver uit. Hoeveel de managementbonus bedraagt wil hij niet kwijt.

Gfi is lang geen onbekende voor Realdolmen. Vier jaar geleden namen de Fransen Realdolmens Franse dochter Airial Conseil over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud