Cegeka wordt Trends Gazelle 2014

André Knaepen en Christoph Neut, voorzitter en algemeen directeur van de Hasseltse IT-dienstenleverancier Cegeka. ©Wim Kempenaers (WKB)

Cegeka heeft de Trends Gazellen-award gewonnen. De Hasseltse IT groep Cegeka, die IT-infrastructuur en -diensten verschaft aan bedrijven en overheden en vorig ook al genomineerd was voor de onderscheiding 'Onderneming van het Jaar', haalde het in de categorie grote ondernemingen van onder meer Jan De Nul, Agristo en Materialise.

Hoewel de markt van IT-diensten en software de voorbije jaren door een dip ging, kende Cegeka een gestage groei, enerzijds door overnames, anderzijds organisch. Cegeka hield vijf jaar lang een gemiddeld groeiritme van 16 procent aan en is daarmee volgens Trends het snelst groeiende grote bedrijf in België. In 2013 voorspelt het ICT-bedrijf een omzet van 240 miljoen euro, een groei van twaalf procent in vergelijking met 214 miljoen in 2012. 

'Het geheim van onze voortdurende groei zit in duurzame en open relaties met onze klanten. Wij staan erg dicht bij hen en spelen vlot in op hun snel evoluerende uitdagingen. In onze sector beschikt iedereen over dezelfde technologie, het verschil zit in hoe wij ermee omgaan', zegt Christoph Neut, algemeen directeur van Cegeka. 

In 2013 kwam de omzet voor 43 procent uit datacenter en infrastructuur gerelateerde diensten en voor 57 procent uit softwarediensten, zoals maatwerk toepassingen ontwikkelen, mobiele app’s bouwen, onze eigen pakketten voor de healthcare sector en consultancy bij klanten. Zeventig procent van Cegeka’s omzet is recurrent. Het is Cegeka’s ambitie om verder te groeien, niet alleen in de Benelux maar ook daarbuiten. Momenteel is het Limburgse bedrijf actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen en Roemenië. Maar Cegeka kijkt ook naar Centraal- en Oost-Europa.

Sinds eigenaar André Knaepen het bedrijf en zijn dertig medewerkers in 1992 overnam, groeide Cegeka uit tot een internationale groep met bijna 2.200 medewerkers en een omzet van 240 miljoen euro. 

Andere winnaars

Bij de middelgrote ondernemingen was advieskantoor Moore Stephens het snelst groeiende bedrijf van Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf is gegroeid uit het revisorenkantoor van Frans Verschelden en het accountantskantoor van zijn broer Marcel. De naam Moore Stephens verwijst naar het lidmaatschap van een internationaal netwerk dat door het gelijknamige Britse kantoor werd opgezet. In een sterk geconsolideerde en gespecialiseerde sector breidde het Oost-Vlaamse advieskantoor zijn dienstenaanbod voornamelijk uit via overnames.

Belgatech was de winnaar bij de kleine ondernemingen. Het bedrijf stelt via projectsourcing ingenieurs ter beschikking van industriële bedrijven. Het tweetal bouwde het bedrijf in enkele jaren uit tot een kmo met 140 werknemers op de payroll en 8,5 miljoen euro omzet. Vorig jaar opende het met Fratech een zusterbedrijf in het Franse Villeneuve d’Ascq, bij Rijsel.

De trofee voor de Starter van het Jaar ging naar EpiGaN, een Spin-off van het Leuvense onderzoekscentrum Imec die zich vestigde op de oude Philipssite in Hasselt. EpiGaN produceert halfgeleiders met een laagje Galliumnitride (GaN) voor toepassingen met een hoog energiedebiet, zoals opladers voor computers, servers of hoogspanning.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud