Advertentie
Advertentie

Cloudbedrijf Destiny trekt voor nieuwe overname naar Denemarken

Destiny wordt geleid door Daan De Wever. ©Wouter Van Vooren

Het Vlaamse cloudtelecombedrijf Destiny doet bijna drie maanden na een dubbelslag in Zweden een nieuwe overname, deze keer in Denemarken.

Destiny is actief in communicatie via de cloud en is onder impuls van medeoprichter Daan De Wever en met de financiële steun van de investeringsgroep Apax uitgegroeid tot de grootste speler in zijn sector in Europa. De groep telt 700 werknemers in zeven Europese landen en mikt voor dit jaar op een omzet van bijna 200 miljoen euro.

In juni deed Destiny een grote stap voorwaarts door in een keer twee sectorgenoten in Zweden over te nemen. Nu versterkt de groep haar Europese koppositie met een nieuwe overname, die van het Deense Ipvision. Het is niet meteen duidelijk hoe groot het Deense bedrijf is, maar Destiny kan ermee niet alleen zijn aanwezigheid in het land uitbreiden, maar ook in Noord-Europa en dan vooral in het kmo-segment van de markt.

Er is ook een link met de Zweedse deals omdat Ipvision onder meer het platform van het Zweedse Telepo gebruikt om oplossingen te leveren aan zijn klanten. Ipvision werd in 2005 opgericht door Kenneth Andreasen en Peter Reich. Het levert internetverbindingen, netwerken, mobiele en IP-gebaseerde telefonie en communicatieoplossingen. Op de referentielijst staan namen als Maxi Zoo, de winkelketen voor huisdierenvoeding, en het lingeriemerk Triumph.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud