Co-oprichter Jerry Yang verlaat Yahoo!

Jerry Yang

Jerry Yang, een van de oprichters van Yahoo!, heeft al zijn functies bij de Amerikaanse internetreus neergelegd. Hij doet dat 'om belangen buiten het bedrijf te behartigen', klinkt het in een mededeling. In de nabeurshandel op Wall Street veert het aandeel alvast op.

Yang legt zijn bestuursfuncties neer bij Yahoo!, maar ook bij dochter Yahoo! Japan en de Chinese partner Alibaba. Hoewel de officiële verklaring de nadruk legt op Yangs interesses buiten Yahoo!, kan zijn plotse vertrek niet losgekoppeld worden van de overlevingsstrijd die het bedrijf voert in de concurrentie met onder meer Google en Facebook.

In 2008 moest Yang al terugtreden als gedelegeerd bestuurder van de internetreus omdat hij er niet in slaagde om een succesvolle strategie te ontplooien in die concurrentiestrijd. Zijn opvolgster Carol Bartz bleek echter evenmin een antwoord te vinden, en werd vorig jaar abrupt aan de deur gezet. Zij werd intussen vervangen door Scott Thompson, die overkomt van PayPal.

De voorbije maanden gonsde het van de geruchten over wat de toekomst zou brengen voor Yahoo!. Een interne strategische evaluatie door de raad van bestuur sloot geen enkele optie uit, ook niet een volledige verkoop van het bedrijf. Potentiële overnemers zijn Alibaba, de Chinese partner van Yahoo! waarmee de relaties verzuurd zijn, en private-equityspelers zoals Silver Lake.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud