Advertentie

Cryptobeurs Coinbase plooit voor druk toezichthouder

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase. ©Reporters / Redux

Coinbase, een van de grootste handelsplatformen in bitcoin en andere virtuele munten, ziet af van zijn plannen om leningformules aan te bieden. De Amerikaanse financiële waakhond SEC had met een klacht gedreigd als Coinbase dat zou doen.

Net als steeds meer startende blockchainbedrijven wilde ook het Amerikaanse Coinbase klanten de mogelijkheid bieden om elkaar bepaalde digitale munten uit te lenen tegen opvallend hoge rentetarieven die kunnen oplopen tot 4 procent. De plannen van Coinbase voor Lend, zoals de leningformule gedoopt werd, waren erg vergevorderd.

Tot de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC, zich ermee begon te moeien. Begin september maakte Coinbase bekend dat de SEC met een klacht dreigde als het zou doorzetten met zijn Lend-project. Waarom de financieeltoezichthouder zich zo fors opstelde was niet duidelijk, zei Coinbase toen. Het populaire handelsplatform, dat in april debuteerde op Wall Street, toonde zich aanvankelijk ook combattief en stelde dat het verder werk wilde maken van Lend.

Intussen is Coinbase dus geplooid voor de druk van de Amerikaanse toezichthouder. Via een update die stilletjes werd toegevoegd aan een al bestaande blogpost heeft het bedrijf afgelopen weekend bekendgemaakt dat het zijn leenformule dan toch niet zal lanceren.

De markt voor virtuele munten en financiëledienstenbedrijven rond cryptovaluta bevindt zich in een grijze zone. Dat maakt toezichthouders steeds zenuwachtiger. Zowel regulatoren als politici willen strengere maatregelen om consumenten beter te beschermen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud