Dell bevestigt concurrentie voor overname

©EPA

Dell-oprichter Michael Dell en het private equity-fonds Silver Lake Partners krijgen sterke concurrentie in hun poging om het computerbedrijf van de beurs te halen. De raad van bestuur van Dell heeft officieel bevestigd dat ook het durkapitaalbedrijf Blackstone en aandeelhouder Carl Icahn zich mengen in de debatten.

Michael Dell liet begin februari weten dat hij zijn bedrijf van de beurs wil halen. De Amerikaan wil zijn computermaker weg van de schijnwerpers omvormen tot een totale IT-dienstenleverancier, met een grotere aanwezigheid in de software-, cloud- en dienstenbusiness. Met de hulp van Silver Lake zette hij een transactie op poten die in totaal 24,4 miljard dollar waard is.

Maar er zijn dus kapers op de kust. Dell bevestigde maandag dat het twee alternatieve biedingen heeft gekregen, zoals The Wall Street Journal dit weekend al schreef. Zowel een consortium rond Blackstone als aandeelhouder Carl Icahn hebben de raad van bestuur officieel benaderd. Die gaat nu beide biedingen bestuderen.

Er is nog geen duidelijkheid over de omvang van beide alternatieven. Als die beter uitvallen, kan Michael Dell zijn bod nog verhogen. Maar Dell kan zich ook aansluiten bij een andere bieding.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud