Dell breidt softwaretak uit met Quest

Michael Dell wil van zijn bedrijf meer maken dan een gewone pc-fabrikant - Foto Bloomberg

Dell, 's werelds op twee na grootste computerfabrikant, neemt het IT-bedrijf Quest Software over voor 2,4 miljard dollar. Daarmee houdt topman Michael Dell de private-equitygroep Insight Ventures af. Dell investeert de laatste tijd fors in software, om minder afhankelijk te worden van de pc-markt, waar de marges onder druk staan.

Dell ontketende zelf een biedstrijd, door in juni een bod van 25,50 dollar per aandeel uit te brengen op Quest. Dat bedrijf is gespecialiseerd in managementsoftware. Eerder had Insight een bod uitgebracht van 23 dollar per aandeel.

Ondanks dat opbod oordelen analisten dat Dell een faire prijs betaalt voor Quest. Het overnamebedrag komt neer op zowat 17 keer de verwachte winst per aandeel over 2012 van Quest, een cijfer waarop Wall Street al min of meer had gegokt.

One stop shop

De vraag is of het spel daarmee al helemaal gespeeld is. Op Wall Street noteert Quest nagenoeg onveranderd op 27,80 dollar. Dat is beduidend meer dan de 25,50 die Dell wil betalen. Beleggers houden er dus nog rekening mee dat Insight nog met een tegenzet komt.

De overname past in de strategie van Dell om, net als zijn concurrenten HP en IBM, een soort van one-stop-shop te worden voor het volledige pakket aan technologienoden van bedrijven. Concreet wil Dell in staat zijn om niet alleen de hardware aan te bieden, maar ook de vereiste software die daarbij hoort. In dat kader werd in maart nog de netwerkbeveiliger SonicWall overgenomen voor naar verluidt zo'n 1 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud