Econocom bespaart 20 miljoen euro

Jean-Louis Bouchard, CEO van Econocom, wil zijn bedrijf terug op de rails krijgen. ©Lieven Van Assche

Het IT-dienstenbedrijf Econocom bevestigt zijn jaarresultaten voor 2018 en meldt verdere besparingen, om weer aan te knopen met groei.

Econocom  heeft 2018 afgesloten met een operationele winst van net geen 115 miljoen euro en een omzet van 2,85 miljard euro. Het IT-dienstenbedrijf bevestigt hiermee de cijfers die het in januari al vrijgaf.

De nettowinst kwam op 39,4 miljoen euro of 54 procent lager dan het jaar voordien. Die daling is te wijten aan de hervormingen die het bedrijf de jongste maanden invoerde. Er ligt nog een plan op tafel, waarbij Econocom 20 miljoen euro wil besparen.

Desalniettemin blijft Econocom ambitieus. CEO Jean-Louis Bouchard zegt nog nieuwe mensen te willen aantrekken voor zijn verkoopteam en uit te zijn op selectieve overnames. '2018 is afgesloten met groei dankzij de substantiële inspanningen van de teams, vooral in het laatste kwartaal. We werken nu aan een nieuwe fase van ontwikkeling van de groep. We zullen ons focussen op bepaalde activiteiten, snoeien in de vaste kosten en investeren in een sterker verkoopteam. Dit alles zonder onze schuldenlast op te krikken.'

Voor 2019 gaat Econocom uit van een operationele winst van 128 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud