Advertentie

Econocom doekt consultingpoot Fifty-Eight op

Econocom zal na het opdoeken van Fifty-Eight nog in consulting actief zijn via zijn dochter Helis. ©rv

De IT-groep Econocom doekt na minder dan twee jaar haar consultingpoot Fifty-Eight Group op. Dat vernam L'Echo.

Econocom lanceerde begin 2019 in alle discretie Fifty-Eight Group. Het doel was bedrijven als consultant in hun digitaliseringsparcours bij te staan en hun 'digitale verspilling' - het gebruik van te veel dure IT-oplossingen tegelijk - in kaart te brengen. Econocom begaf zich met dat initiatief op het terrein van spelers als EY, Boston Consulting, Accenture en McKinsey.

Maar de nieuwe dienst sloeg niet aan en bleef verlieslatend. Van de 10 miljoen euro die Econocom in het bedrijf ging investeren, vloeide maar 5 miljoen naar Fifty-Eight. Daarvan werd maar 1 miljoen euro gebruikt, blijkt uit de jongste jaarrekening.

Econocom besliste daarom de stekker uit Fifty-Eight Group te trekken. Het bedrijf werd zopas vereffend. De contracten met de dertig consultants die het tewerkstelde, zijn opgezegd.

Econocom verlaat met het opdoeken van Fifty-Eigth het consultingmetier niet volledig. Via zijn dochter Helis is het nog actief in die niche. Er werken 100 consultants voor het bedrijf, dat onder meer advies verleent bij het opzetten van videobewakingssystemen of telecomnetwerken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud