Econocom handhaaft prognoses na misser in Benelux

Jean-Louis Bouchard, topman van Econocom. ©IMAGEGLOBE

De IT-dienstengroep Econocom kende het afgelopen kwartaal tegenvallende verkopen in de Benelux. 'Een uitzonderlijke misser' die de jaardoelstelling niet in gevaar brengt, verzekert het bedrijf.

Econocom zag zijn omzet het afgelopen kwartaal met een vijfde stijgen van 375 tot 450 miljoen euro. Met dank aan de integratie van het Franse Osiatis, dat in september vorig jaar werd overgenomen.

Zonder de Fransen oogt het plaatje minder goed. De omzet zakte in de periode januari-maart met 3,5 procent. Alle regio's toonden groei of stabiele verkopen. Behalve de Benelux, daar zakte de omzet met 32 miljoen euro - zowat 40 procent van de gemiddelde kwartaalomzet die Econocom vorig jaar in die regio boekte. Econocom sust dat het om een 'uitzonderlijke misser' gaat. 'De doelstelling voor 2014 wordt niet in vraag gesteld.'

'In de verhuur van ICT-hardware werken we op grote contracten. Onder de Franse CAC40-bedrijven tellen we 32 klanten, van de Bel20'ers leveren we aan 12 bedrijven. Het gros van die deals sluiten we in de tweede jaarhelft. Vorig jaar boekten we een contract van meerdere tientallen miljoenen euro uitzonderlijk in het eerste kwartaal. Dit jaar gebeurde dat niet, wat het verschil verklaart', legt investor relations Gailliane Touze uit. Ze verzekert dat het vertekend beeld over heel het jaar zal worden uitgevlakt: 'We mikken op groei'.

Econocom haalt in zijn persbericht nog een andere reden aan voor de daling van de organische groei. De medewerkers focusten voluit op de integratie van Osiatis. 'Die opdrachten en het selectiever beleid voor de keuze van nieuwe dienstenprojecten wogen in het eerste kwartaal op het activiteitenvolume.'

Econocom blijft voor dit jaar uitgaan van een omzet van meer dan 2 miljard euro (+13%) en een courante bedrijfswinst van meer dan 100 miljoen euro (+12,6%). 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud