Econocom koopt voor 30 miljoen eigen aandelen in

Econocom verkeert al een tijdje in roerig vaarwater sinds Robert Bouchard het CEO-schap van zijn vader Jean-Louis overnam. ©rv

De Belgische IT-dienstengroep Econocom meldde donderdag, in een communiqué met halfjaarcijfers, dat het een inkoopprogramma van 30 miljoen euro begint om 5 procent van het aantal aandelen in te kopen. Dat moet de komende tien maanden gebeuren.

Econocom  meldde tegelijkertijd dat de nettoschuld 395 miljoen euro bedraagt, wat in de lijn van de verwachtingen ligt. De omzet steeg in de eerste helft van dit jaar met 12,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, van 1,1 miljard euro naar 1,3 miljard euro.

Het is duidelijk dat Econocom met het vrijgeven van deze cijfers vooral de markt wil geruststellen.

Econocom was jarenlang een expansief bedrijf dat diverse overnames deed en mooie resultaten kon voorleggen, maar dat groeiverhaal lijkt nu te haperen.

Leasingdivisie

Eerder deze maand kreeg het aandeel zware klappen op Euronext Brussel, nadat het nabeurs onverwacht een persbericht met slechte, voorlopige halfjaarresultaten had uitgestuurd. Vooral de leasingdivisie heeft het moeilijk door uitgestelde contracten.

De verrassende winstwaarschuwing deed beleggers huiveren en analisten snijden in hun adviezen en koersdoelen. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel de helft van zijn waarde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect