Econocom opgelicht in Italië

Econocom helpt onder meer ziekenhuizen digitaliseren. ©Econocom

De Italiaanse countrymanager van de IT-dienstenleverancier vervalste contracten ter waarde van 18 miljoen euro.

Econocom  is in Italië betrokken bij een fraudezaak. Dat melden de kranten La Republicca en La Libre. Het IT-bedrijf geeft geen commentaar. 

Het gerecht voert onderzoek naar valse facturen van Econocom International Italia. 23 mensen worden verdacht, onder wie zeven Econocom-managers. Vooraan in de rij staat de directeur van Econocom Italia die samen met een lokale ondernemer valse contracten opstelde en geld witwaste. Dat gebeurde zes jaar lang van 2012 tot 2018. 

Een jacht, Porsche en Ferrari

6
Jaar
De directeur van Econocom Italia stelde zes jaar lang valse contracten op en waste geld wit.

Er werden 45 fictieve bedrijven opgericht die tussenpersoon speelden tussen Econocom en de klanten van de Frans-Belgische IT-dienstenleverancier. Het crimineel systeem leverde volgens La Republicca 18 miljoen euro op. Dat geld investeerden de verdachten in Econocom-aandelen, vastgoed, een jacht, een Porsche, een Ferrari en een BMW-moto. 

Marktenchat

Heeft u vragen over de financiële markten, de lage rente of (Belgische) aandelen? Dan kan u op donderdag 4 juli om 12 uur terecht in de marktenchat met redacteur Kurt Vansteeland.

Stel nu al uw vragen in de chatbox.

Econocom, dat meewerkt aan het onderzoek, heeft zijn Italiaanse managementteam vernieuwd en laat de historische rekeningen doorlichten door een auditeur.

Het beurshuis KBC Securities oordeelt dat de fraudezaak de reputatie van 'slachtoffer' Econocom kan schaden. En mogelijk worden de toezichthouders extra waakzaam, stellen de analisten. Maar ze besluiten dat de impact op de Econocom-resultaten beperkt zal zijn. Hun houdadvies en koersdoel van 3,60 euro blijven onaangeroerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud