Econocom plukt vruchten van Franse overname

Econocom-topman Jean-Louis Bouchard (foto: Belga) ©IMAGEGLOBE

De overname van het Franse Osiatis legt IT-dienstenleverancier Econocom geen windeieren. Ook dit jaar zullen de Fransen de resultaten verder opkrikken.

Econocom gaf dinsdag nabeurs zijn voorlopige jaarcijfers vrij. De omzet steeg met 232 miljoen of 15 procent tot 1,77 miljard euro. Het Franse Osiatis, dat vorig jaar werd overgenomen, heeft in de vier laatste maanden van 2013 voor zowat 120 miljoen euro bijgedragen aan zijn nieuwe moeder. Meer dan de helft van de omzetgroei dus. Econocoms autonome groei bedroeg 3,5 procent.

Ook aan de bedrijfswinst (ebit) leverden de Franse een aardige bijdrage: meer dan 9 miljoen euro. 'Zijn rendabiliteit behoort tot de beste van de sector', staat in het persbericht. De globale ebit dikte 15 procent aan van 74 tot meer dan 85 miljoen euro.

Outlook

Ook 2014 wordt een groeijaar, 'zowel in omzet als in de bedrijfswinst'. Osiatis wordt verder geïntegreerd, wat zal leiden tot een omzet van minstens 2 miljard euro en een bedrijfswinst van ten minste 100 miljoen euro.

Om zijn verdere groei te financieren, heeft Econocom begin deze maand 175 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een converteerbare obligatie.

Econocom publiceert zijn volledige jaarcijfers op 4 maart, nabeurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud