Econocom tankt 101 miljoen euro met obligaties

Jean-Louis Bouchard, CEO van Econocom. ©Antoin Doyen

De IT-dienstengroep Econocom heeft via een private plaatsing voor een totaalbedrag van 101 miljoen euro obligaties aan de man gebracht. Het opgehaalde geld moet de overnamekas van de groep spijzen en het interne financieringsvehikel van het nodige geld voorzien.

Econocom plaatste twee schijven obligaties. Een eerste, goed voor 45,5 miljoen euro, heeft een looptijd van 5 jaar met een jaarlijkse coupon van 2,364 procent. Het resterende bedrag zit in schuldpapier met een coupon van 2,804 procent en een looptijd van 7 jaar.

De obligaties werden opgekocht door acht institutionele investeerders. 'Dat is een bewijs van het vertrouwen van beleggers in de kredietwaardigheid en de groeiperspectieven van Econocom', stelt het bedrijf in een persbericht.

Het opgehaalde geld moet twee doelen dienen. Ten eerste blijft Econocom op het overnamepad. Daarbij wordt gericht gezocht naar doelwitten in 'technologieconsulting, de ontwikkeling van web- en mobiele apps, eHealth en beveiliging'. 

De tweede bestemming van het opgehaalde geld is Econocom Digital Finance Limited. Dat is zowat de interne bank van Econocom, waarmee de groep 'innovatieve contracten financiert'. In 2014 spendeerde dat vehikel op die manier 41 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud