Econocom trekt omzet boven half miljard

Voorzitter Jean-Louis Bouchard ©Antoin Doyen

De IT-dienstenleverancier Econocom zag het voorbije kwartaal al zijn activiteiten groeien en bevestigt zijn ambities neergelegd in het strategisch vierjarenplan.

De eerste drie maanden van dit jaar slaagde Econocom erin 510 miljoen euro inkomsten te genereren, dat is een groei met 13 procent. Organisch steeg de omzet met 11 procent. 'Dit bewijst de dynamiek van de groep', aldus een mededeling. Het laatste kwartaal van vorig jaar stegen de inkomsten ook al met 14 procent.

'Econocom kon profiteren van de forse toename inzake 'connected devices' bij bedrijven en organisaties en de 'complementariteit van zijn drie divisies', zo luidt het. De afdeling technology management & financing groeide organisch met 12 procent, services deed 2 procent beter en products & solutions groeide met 25 procent.

Op basis van de omzetcijfers van het eerste kwartaal, bevestigt het management zijn ambities voor het hele jaar, zowel inzake omzet als inzake resultaat. Midden juni maakt het bedrijf in Parijs een stand van zaken op halverwege zijn strategisch plan 'Mutation 2013-2017'.

Midden 2013 maakte Econocom zijn strategisch plan bekend. Daarin staat de ambitie om tegen 2017 zijn jaarlijkse omzet te verdubbelen tot 3 miljard euro met een operationele marge van 5 procent. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud