Econocom voldoet aan verwachtingen

Topman Jean-Louis Bouchard van Econocom ©Antoine Doyen

Het IT-dienstenbedrijf Econocom heeft na een turbulent jaar zijn winstbeloftes ingelost.

De groep Econocom  realiseerde vorig jaar een omzet van 2,93 miljard euro, of een lichte daling van 0,8 procent. Als men geen rekening houdt met het Italiaanse filiaal, waar een fraudezaak aan het licht kwam, was er sprake van een groei met 4,5 procent, zo meldt het bedrijf. De grootste tak, Digital Services and Solutions, kon de omzet met 7,4 procent verhogen tot 1,8 miljard euro. Bij de poot Technology Management & Financing tekende zich een omzetdaling van 10 procent af tot 1,12 miljard euro.

Maar er werd ook met spanning uitgekeken naar het resultaat. Econocom beloofde 126 miljoen euro als courant operationeel resultaat te halen, en bevestigt dat dit gelukt is. En dat ondanks het feit dat het Italiaanse filiaal 17 miljoen euro minder winst bijdroeg. Door bruto 30 miljoen euro te besparen in de tweede jaarhelft en een betere gang van zaken, kon Econocom de impact van de Italiaanse dochter beperken. Aanvankelijk had het IT-dienstenbedrijf 20 miljoen euro als besparingen voorzien.

Wel heeft Econocom zijn schuldenberg niet kunnen verlagen. Die is op hetzelfde peil gebleven als eind 2018, zo klinkt het.

Ook dit jaar blijft het bedrijf werken aan de verbetering van zijn operationele marge. Op de tekentafel liggen verschillende operaties om filialen te sluiten of af te stoten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect