Econocom ziet winst verdubbelen

©doc

Het IT-dienstenbedrijf Econocom heeft vorig jaar iets minder omzet maar dubbel zoveel nettowinst geboekt. Dat is te danken aan een strikte beheersing van de kosten.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om voorlopige, niet-geauditeerde resultaten; de definitieve cijfers worden pas op 28 februari bekendgemaakt.

Econocom boekte in 2012 een omzet van 1,538 miljard euro. Dat is een tikkeltje minder dan het jaar voordien (1,584 miljard). Het bedrijf deed in de loop van 2012 vijf overnames, maar die droegen samen slechts 13 miljoen euro bij tot de omzet.

De courante bedrijfswinst gaat er 10 procent op vooruit tot 74 miljoen euro tegen 67 miljoen het jaar voordien. De nettowinst per aandeel kent zelfs een stevige verdubbeling, van 0,23 tot 0,50 euro, verwacht Econocom. Het bedrijf schrijft dat toe aan 'een goede beheersing van de operationele kosten en andere uitgaven'.

In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op 488 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder. Econocom gewaagt van groei in Noord- en Oost-Europa, terwijl Zuid-Europa (Spanje en Italië) goed standhouden. Frankrijk kende een stabiele omzetontwikkeling, maar in de Benelux was er een daling tegenover het uitzonderlijk sterke vierde kwartaal van 2011.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud