Er wacht een bonus van 380 miljoen dollar op topman van Google

Google-topman Sundar Pichai ©AFP

De topman van Google Sundar Pichai casht deze week een bonus van 380 miljoen dollar. Het zou gaan om een van de grootste uitbetalingen van een beursgenoteerd bedrijf in de voorbije jaren.

De 45-jarige Sundar Pichai staat sinds 2015 aan de leiding van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Daar wordt hij nu voor beloond. Deze week kan hij een aandelenbonus uit 2014 cashen. Het aandelenpakket, dat van voor zijn promotie dateert, bestaat uit 353.939 aandelen en is momenteel ongeveer 380 miljoen dollar (311 miljoen euro) waard.

Zijn bonus is sterk gestegen dankzij de beurskoers van Alphabet. Die klom 90 procent hoger sinds Pichai het bedrijf van zijn medestichter Larry Page overnam. Volgens het financiële nieuwsagentschap Bloomberg gaat het om een van de grootste uitbetalingen van een beursgenoteerd bedrijf in de jongste jaren. 

Mark Zuckerberg

Pichai is niet de enige in de techwereld die een grote bonus krijgt. In het verleden hebben heel wat topfiguren grote uitbetalingen gekregen. Facebook-topman Mark Zuckerberg ontving 2,28 miljard dollar toen hij 60 miljoen aandelenopties cashte bij de beursgang van Facebook in augustus 2012. Elon Musk van Tesla ontving 1,34 miljard dollar in 2016 nadat hij 6,71 miljoen aandelenopties van de hand had gedaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud