EVS - Analisten verwachten sterk kwartaal

Beeldserverspecialist EVS publiceert donderdag voorbeurs zijn derdekwartaalcijfers. Net als in het beregoed tweede kwartaal (omzet +83%, een record) profiteerde het bedrijf in juli-september van de Olympische Spelen in augustus. Daarnaast staat EVS almaar meer zijn mannetje in de studiowereld - de inkomsten uit dat segment vertegenwoordigen al 40 procent van de totale omzet.

Die omzet zien analisten in het derde kwartaal bijna een vierde (+23,6%) aandikken tot 39 miljoen euro. De brutowinst zou 29 procent stijgen van 24,2 tot 31,3 miljoen euro. Goed voor een brutomarge van 80,3 procent. Het bedrijf staat daarmee, zeker onder beursgenoteerde bedrijven, op eenzame hoogte.

De bedrijfs- en nettowinst versnellen sterker dan de omzet, een teken dat EVS zijn kosten goed onder controle heeft. De bedrijfswinst (ebit) trekt volgens de consensus 37 procent aan tot 19,1 miljoen euro, de nettowinst 39 procent tot 13,9 miljoen euro.

Beleggers zullen in het kwartaalrapport traditioneel weer de meeste aandacht hebben voor het orderboek, zeg maar de glazen bol voor de volgende kwartalen. De analisten mikken op 35,3 miljoen euro, waarvan 27,1 miljoen nog dit jaar in de boeken komt, de rest volgend jaar.

'Sommige beleggers vrezen dat de bestellingen wel eens kunnen opdrogen zoals in de tweede helft van 2008, na de Olympische Spelen in Peking. Merk echter op dat het zwakke orderboek toen grotendeels voortkwam uit de tijdelijke stilstand van de economie', stelt ING-analist Emmanuel Carlier.

Het management van EVS gaf zelf al aan dat de 'post-Olympische Spelen-dip' beperkt zou zijn. In het vierde kwartaal verwachten analisten een omzetdaling van 13,2 miljoen euro tot 26,9 miljoen euro.

Afwachten of er een outlook komt voor 2013. 'Voor volgend jaar en daarna zijn we, zoals altijd, voorzichtig', zei financieel directeur Jacques Galloy eind augustus.

Siddy Jobe van Bank Degroof verwacht de aankondiging van een interimdividend van bruto 1,16 euro per aandeel, in lijn met de twee voorbije jaren. Voor het slotdividend mikt de analist op 1,61 euro per aandeel. Het globaal dividend zou zo op 2,77 euro uitkomen, waarmee EVS meer dan 80 procent van de nettowinst naar de aandeelhouders zou laten vloeien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud