Facebook test betalende optie

Facebook test een systeem waarbij gebruikers een bedrag kunnen betalen om hun status updates op het sociaal netwerk meer in de verf te zetten.

De weliswaar kleinschalige test werd ontdekt door een gebruiker in Nieuw-Zeeland. Toen hij een bijdrage wou posten kreeg hij een scherm waarbij hij de keuze had om tegen betaling van paar tiental dollarcenten zijn update duidelijk bovenaan de Facebook-feed van zijn vrienden te laten verschijnen.

De man dacht aanvankelijk dat het om een hackerspoging ging maar een woordvoerder van Facebook bevestigt aan de BBC het bestaan van de test.

Volgens Facebook is de test om te zien of gebruikers geïnteresseerd zijn in die mogelijkheid. 'We proberen constant nieuwe mogelijkheden voor onze site.' Verschillende manier om de Facebook-posts te promoten worden bekeken. Volgens de Nieuw-Zeelandse testgebruikers is het maximale bedrag dat Facebook vraagt 2 dollar. Betalen gebeurt via kredietkaart of PayPal. Ook gratis opties zouden onderzocht worden.

Beursgang

Volgens analist Ian Maude van Enders Analysis zullen vaker dergelijke 'tests' opduiken van Facebook. Het sociaal netwerk trekt volgende week (vrijdag 18 mei) naar de beurs en kampt recent met een vertraging in de omzetgroei. 'Daardoor komt er meer nadruk te liggen op manieren om geld binnen te halen', aldus de analist.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud