Advertentie

Facebook weerstaat de zondvloed

CEO Mark Zuckerberg bij de beursgang van Facebook ©REUTERS

Vandaag verstrijkt voor Facebook de derde lock-up die maakt dat 800 miljoen aandelen van de sociaalnetwerksite op de markt komen. Toch weerstaat het aandeel die zondvloed met een fikse koersstijging.

De derde lock-up is meteen de grootste: niet minder dan 800 miljoen aandelen kunnen vanaf vandaag vrij verhandeld worden. Daardoor verdubbelt de free float, het aantal vrij verhandelbare aandelen. Ondanks die zondvloed stijgt het aandeel woensdag met zo'n 9 procent.

Bij het verstrijken van een eerdere lock-upperiode in augustus kreeg het aandeel een ferme tik. Onder andere Peter Thiel, de oprichter van PayPal en een van de eerste Facebook-investeerders, dumpte op dat moment een groot deel van zijn aandelenpakket.

Het grote verschil tussen de situatie in augustus en nu is dat Facebook intussen aandeelhouders heeft kunnen overtuigen met een sterk kwartaalrapport. Daarin maakte CEO Mark Zuckerberg met enkele cijfers duidelijk dat Facebook wel degelijk in staat is om geld te verdienen met mobiele reclame, iets waar sinds de moeilijke beursgang hard aan getwijfeld werd. 'Onze mobiele mogelijkheden zijn het meest onderschatte aspect van Facebook’, klonk het toen. Facebook maakte in mei zijn beursintroductie tegen 38 dollar per aandeel, maar nadien halveerde de beurskoers.

Er zitten nog twee lock-uptermijnen aan te komen voor Facebook, maar ze zijn veel kleiner. Op 14 december komen 156 miljoen aandelen vrij, op 18 mei, één jaar na de beursgang, komt nog een pakketje van 47 miljoen aandelen vrij.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud