Familie Cordier stapt uit Crossroad

Carmen Cordier stapt uit het kapitaal van het bedrijf dat ze na haar vertrek bij Telindus oprichtte. ©Saskia Vanderstichele

Consultant BDO legt de hand op het bedrijf dat Carmen Cordier mee oprichtte na de overname van Telindus door Belgacom (nu Proximus).

De naam Cordier is in België onlosmakelijk verbonden met de vroegere beursgenoteerde ICT-groep Telindus die sinds 2006 deel uitmaakt van Proximus. Telindus werd opgericht door wijlen John Cordier die ook aan de basis lag van mobilofoonbedrijf Mobistar (nu Orange Belgium).

Bij het vijandig bod van Proximus op Telindus was zijn dochter Carmen het gezicht van de familie Cordier, destijds grootaandeelhouder van Telindus, omdat haar vader toen al overleden was. Burgerlijk ingenieur Carmen Cordier bekleedde diverse functies bij het bedrijf en klom er op tot directeur strategie.

Een jaar na de overname verliet ze Telindus om samen met Peter Van Laer, ook een oudgediende van Telindus, Crossroad op te richten, een consultant die bedrijven bijstaan in hun digitale transformatie. Intussen telt Crossroad bijna 60 werknemers en haalt het een omzet van zo'n 9 miljoen euro. Tot de klanten hoort onder meer De Lijn.

De onderneming was voor ongeveer 70 procent in handen van de familie Cordier. Jan De Schepper, een gewezen topmanager van Telindus en Proximus, bezat 15 procent, iets meer dan Peter Van Laer. BDO België neemt nu echter alle aandelen over. Voor welk bedrag is niet bekend.

Nieuwe groeikansen

Volgens Carmen Cordier was Crossroad niet op zoek naar een koper, maar kwam het tot een transactie nadat BDO de onderneming benaderde. In het zog van sectorgenoten die snel digitale competentie aan het opbouwen of aan het verwerven zijn. 'We zien Crossroad goed passen bij BDO. De overname geeft het bedrijf nieuwe groeikansen en dat is goed voor de klanten en de medewerkers.'

Cordier, die voorzitter was van Crossroad, blijft aan boord als bestuurder. Haar zus Daisy en broer Paul stoppen echter als lid van de raad van bestuur. Jan De Schepper en Peter Van Laer blijven wel op post.

De familie Cordier heeft haar vermogen gespreid belegd, onder meer in vastgoed en private equity. Ze is terug te vinden in diverse nieuwe investeringsfondsen die de laatste tijd het licht zagen in ons land, onder meer bij Smile Invest van Urbain Vandeurzen, Triginta van Econopolis en Qbic van Martin De Prycker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect