Gemengde omzetevolutie bij RealDolmen

©BELGA

ICT-specialist RealDolmen is er in geslaagd in het eerste kwartaal van het boekjaar 2014-2015 6,1 procent meer omzet te realiseren, maar achter dat groeicijfer gaan tegengestelde evoluties schuil. De lagere verkoop van 'Services' zal de halfjaarwinst drukken, waarschuwt topman Marc De Keersmaecker

'Ik heb gemengde gevoelens bij de resultaten van het eerste kwartaal', zegt De Keersmaecker in een persbericht. De reden hiervoor is dat de verschillende divisies van RealDolmen anders hebben gepresteerd dan verwacht.

De totale omzet van het bedrijf steeg in de periode april-juni met 6,1 procent tot 53 miljoen euro. De sterkste stijging kende de omzet uit producten (Infrastructure Products), die 16,5 procent groeide. Dat heeft met timing te maken. 'De omzet uit Workplace Products is sterk gestegen na een zwak vorig kwartaal, terwijl de inkomsten uit het Datacenter-aanbod laag bleven na een sterk vorig kwartaal', legt het persbericht uit.

Veel kleiner was de omzetstijging bij Services & Solutions: slechts 1,5 procent tot 35,3 miljoen euro. De tak Business Solutions presteerde sterk met een omzetgroei van 14,6 procent dankzij de succesvolle verkoop van oplossingen voor ziekenhuizen en voor archivering. De omzet van de tak Professional Services, de grootste van de groep, kromp echter met 3,2 procent. De Keersmaecker gaat daarom de verkoopsinspanningen opvoeren.

De tegenvallende groei in Services zal in de eerste helft van het boekjaar een negatieve impact hebben op het bedrijfsresultaat (ebit), waarschuwt hij.

RealDolmen stelt ook zijn vooruitzichten bij. Het ICT-bedrijf verwacht dat de omzet uit producten geleidelijk zal afnemen door het toenemend aantal 'cloud-initiatieven'. De omzet uit Professional Services zou, na een kleine daling in het eerste halfjaar, weer moeten stijgen in het tweede halfjaar, wat voor het hele jaar zal resulteren in een lichte groei. De omzet uit Business Solutions zal ook groeien in de loop van het boekjaar, zij het iets minder sterk dan in het eerste kwartaal.

De winstmarges - RealDolmen heeft het over rebit-marges (recurrente bedrijfswinst op omzet) - zullen in de eerste jaarhelft 'substantieel' lager zijn dan een jaar eerder, maar voor het hele jaar rekent het bedrijf op om en bij de 5 procent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud